Lithium accu

Soms worden de beperkingen van lood accu's als hinderlijk genoemd. Lithium accu's kunnen dan een uitstekend alternatief zijn. Lithium accu's zijn veel lichter hebben een hogere energie dichtheid en bieden een groter aantal cycli.

Voor het goed en veilig functioneren van Lithium accu's is altijd een stukje elektronica nodig. Afhankelijk van de configuratie is deze electronica in de accu zelf ingebouwd of gaat het om een combinatie van een extern batterij management systeem (BMS) dat communiceert met de accu.

Bij lithium accu's die gebruik maken van ingebouwde elektronika kunnen er vaak maar maximaal 4 stuks in serie geschakeld worden. De systemen die gebruik maken van een externe BMS kunnen daarentegen uitgebouwd worden tot soms wel 100 of meer accu's die zowel in serie als parallel en combinaties daarvan geschakeld kunnen zijn.

Afhankelijk van de toepassing en de gestelde eisen moet dus gekozen worden voor de best passende accu technologie en BMS oplossing, iets waarbij Batteries Direct u vakkundig kan adviseren. LEES VERDER EN WORDT WIJZER!